Hlavní obsah

V potoce na Bruntálsku se znovu povalovaly zdravotní karty

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětřichovice

Dalších několik desítek zdravotních karet objevili bruntálští policisté ve čtvrtek v potoce, který protéká Dětřichovicemi u Světlé Hory na Bruntálsku. Přitom už v pátek před týdnem zde místní muž našel jiné zdravotní karty a zavolal policii.

Článek

„Včera policisté museli znovu vyjet do Dětřichovic, kde se v korytu místního potoka znovu objevila zdravotnická dokumentace. Několik desítek zdravotních karet policisté posbírali, nyní se suší, aby se z nich daly přečíst údaje, něco je však hodně rozmazané,“ popisovala událost bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková. Dodala, že policie obě události prošetřuje. [celá zpráva]

„Musíme kontaktovat nejméně 50 osob ze zdravotnických dokumentů a vyslechnout. Přitom někteří nejsou z okresu Bruntál. Policie události šetří jako přečin podezření z neoprávněného nakládání s osobními údaji, za který pachateli hrozí vězení až na tři roky,“ upřesnila policejní mluvčí a upozornila, že během posledních pár let bruntálská policie žádnou podobnou událost nešetřila. „Čekáme také ještě na stanovisko Úřadu pro ochranu osobních údajů.“

Policie zatím neví, odkud karty pocházejí

Podle informací ČTK byl pod lékařskými zprávami nejčastěji podepsaný lékař z Bruntálu, jehož ordinace je zrušená, protože odešel do penze. Do potoka tak měli zdravotní karty vhodit zřejmě dělníci, kteří objekt rekonstruovali. Policie však tyto informace Právu nepotvrdila.

„Zatím nevíme, jestli se jedná o jednoho či více lékařů. Mnoho údajů na zdravotních kartách je nečitelných, protože jsou rozmazané. Toto opravdu nemohu potvrdit,“ zdůraznila Tušková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám