Hlavní obsah

Škárka přinesl soudci nahrávací zařízení z Bártova bytu

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslanec Jaroslav Škárka, obviněný z údajného přijetí úplatku, v pondělí dodal soudci nahrávací zařízení, kterým podle svých slov pořídil záznam zachycující některé okolnosti předání peněz od Víta Bárty. Už minulý týden přitom soudu doručil samotnou nahrávku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec Jaroslav Škárka u soudu

Článek

„Nahrávací zařízení jsem dnes předal,“ potvrdil v pondělí Novinkám poslanec Jaroslav Škárka.

Už ve čtvrtek přitom na vyzvání soudce předložil na flash disku hodinovou kopii nahrávky. Soud se jí ale nezabýval právě proto, že Škárka nedodal spolu s ní také zařízení, jímž byl záznam pořízen. Soudce jej proto vyzval, aby zařízení dodal v pondělí.

Záznam byl podle Škárky pořízen 29. března v bytě Víta Bárty v době, kdy mu tehdejší ministr dopravy předal obálku se 170 tisíci korunami. Nahrávka údajně nezachycuje samotné předání peněz. Má pouze znevěrohodnit výpověď Michala Babáka, který tvrdil, že byl krátce před tím u Bárty.

Škárka se odmítl vyjádřit k tomu, co na nahrávce je: „Nebudu se k tomu vyjadřovat, nahrávku jsem popsal u soudu, zbytek nechám na expertize kriminalistického ústavu,“ řekl Novinkám.

Soudní proces v kauze údajné úplatkářské aféry uvnitř strany Věci veřejné probíhal celý minulý týden. Vyslechnuta byla řadu svědků včetně několika členů vlády. V pátek soudce jednání odročil. Pokračovat by mělo 4. až 6. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám