Hlavní obsah

Nečas s Cameronem vyrazí na bruselský summit vlakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Petr Nečas (ODS) koncem měsíce navštíví Velkou Británii, kde se setká s britským předsedou vlády Davidem Cameronem. Politici pak společně zamíří na summit EU, který se bude konat 1. března v Bruselu. Na jednání pojedou netradičně vlakem.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS)

Článek

Nečas navštíví Velkou Británii už od 29. února, kdy se zúčastní vzpomínkového večera na počest nedávno zesnulého prezidenta Václava Havla. První březnový den jej dopoledne čeká vystoupení na investičním fóru a pak setkání s Cameronem. [celá zpráva]

Oba předsedové vlád se pak vlakem společně přesunou z londýnského nádraží St. Pancras do Bruselu. Využijí tak spoj Eurostar jezdící pod kanálem La Manche.

Podpis ke smlouvě nepřipojí

ČR a Velká Británie se jako jediné země EU odmítly připojit ke smlouvě o fiskální odpovědnosti zemí eurozóny, kterou by ostatních 25 zemí unie mělo na počátku března v Bruselu podepsat.

Cílem smlouvy je přispět k řešení současné dluhové krize především v zemích eurozóny posílením fiskální disciplíny a koordinace hospodářských politik členských států EU.

Eurostar

Společnost Eurostar provozuje železniční přepravu pod kanálem La Manche mezi Londýnem a Paříží, Londýnem a Bruselem a dalšími evropskými městy. Provoz zahájila v listopadu 1994. Od září 2010 je firma společným podnikem kontrolovaným národními železničními společnostmi Francie, Belgie a Británie.

Reklama

Související témata:

Související články

Nečas se před summitem EU poradí s Cameronem

Český premiér Petr Nečas (ODS) navštíví na přelomu měsíce Velkou Británii. S britským protějškem Davidem Cameronem tak bude jednat v den, kdy začíná summit EU...

Výběr článků

Načítám