Hlavní obsah

Klaus navštívil Zemana v nemocnici, kde se zotavuje po operaci

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Václav Klaus v úterý navštívil v Nemocnici Na Bulovce expremiéra a čestného šéfa Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) Miloše Zemana, který se zde zotavuje po ortopedické operaci. Informovalo o tom tiskové oddělení SPOZ. Klaus věnoval Zemanovi svoji knihu.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Václav Klaus se svým letitým politickým souputníkem a rivalem Milošem Zemanem

Článek

„Přinesl mi jako dárek svoji poslední knihu Evropská integrace bez iluzí,“ prozradil Právu po setkání s hlavou státu Zeman. V Nemocnici na Bulovce podstoupil repase šlachy v palci. Expremiéra přitom operoval ortoped Pavel Dungl, v jehož péči byl v roce 2008 právě prezident Klaus. Podrobil se tehdy operaci kyčelního kloubu.

Klausova návštěva je zajímavá především ve světle toho, že Zeman míří do klání o Hrad v přímé volbě. A mohl by se tak stát Klausovým nástupcem. Zeman už vyjádřil souhlas se zahájením petiční akce na podporu prezidentské kandidatury. „Zavazuji se, že v případě, kdy petice získá dostatečnou podporu občanů, tuto kandidaturu přijmu,“ napsal Zeman nedávno z nemocnice v dopise.

Rozruch vyvolalo například i setkání Klause se Zemanem na Hradě v lednu 2010. Prezident tehdy vyslovil „jisté sympatie“ Zemanovu novému politickému subjektu. Klaus jednal se Zemanem zhruba hodinu a půl, u skleničky hruškovice si přitom notovali. Shodli se na tom, že je politika vyprázdněná a také, že je třeba změnit volební systém. Zeman také loni přispěl do knihy, která byla dárkem k 70. narozeninám hlavy státu.

Reklama

Výběr článků

Načítám