Hlavní obsah

Mrazy polevují, vodovodní potrubí v Praze praskají jedno za druhým

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Varování odborníků, že s příchodem vyšších teplot začne praskat vodovodní potrubí, se naplnilo. Jen v Praze voda vytékající z podzemí způsobila v úterý komplikace na třech místech.

Prasklý vodovod u sídla SazkyVideo: Novinky

 
Článek

V pražských Vysočanech na frekventované křižovatce u náměstí OSN komplikovala v úterý od rána dopravu havárie vodovodu. Voda z prasklého potrubí začala vytékat přímo uprostřed křižovatky.

"Vodovod o průměru 20 centimetrů je z roku 1940, praskl v důsledku pohybů půdy. Dodávky vody nejsou omezeny, nelze ale vyloučit, že nějaký vliv na ně havárie mít bude," řekl Novinkám mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Ondřej Pokorný.

Sokolovská ulice byla mezi křižovatkami s Jandovou a Na Břehu několik hodin zcela uzavřena. „Po 10:00 byl provoz obnoven, řidiči ale musí dávat pozor na dělníky, kteří potrubí přímo v křižovatce opravují,“ sdělil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Potrubí by mělo být opraveno odpoledne.

Prasklý vodovod na VysočanskéVideo: Novinky

Potrubí prasklo přibližně v půl sedmé ráno. Zhruba o tři hodiny později začaly přímo uprostřed křižovatky výkopové práce. Kvůli nim byla uzavřena voda, která tak přestala vytékat na silnici, a provoz mohl být krátce poté jen s mírným omezením obnoven.

Problémy byly také v ulici K Žižkovu, kde se prasklá voda dostala také na povrch.

Foto: Novinky

Prasklá voda na ulici K Žižkovu u budovy Sazky.

Havárie vodovodní přípojky se stala ráno také na Vítězném náměstí v Praze 6, doplnil Pokorný.

Podle Hulana voda vytékala v podzemních garážích, do stanice metra Dejvická se nedostala. Provoz podzemní dráhy nebyl nijak omezen.

Foto: Novinky

Prasklý vodovod ve Vysočanské ulice v Praze způsobil komplikace motoristům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám