Hlavní obsah

Nemravné chování starosty bude řešit zastupitelstvo v Brně-Tuřanech

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Pil a přebral. Starostovo alkoholové opojení a hlavně projevy pod vlivem zjevné opilosti vyvolaly mediální a také politické pozdvižení v brněnské městské části Tuřany.

Foto: Profimedia.cz

K prodeji obrazu do galerie nedošlo, ale muž v pití pokračoval. Cenné dílo přitom stačil ztratit. Ilustrační foto

Článek

Na lednovém bále, který je ve zdejší okrajové části Brna v podstatě klasickou vesnickou tancovačkou, se starosta Aleš Jakubec (ČSSD) opil víc, než je slušné, a pak se také dost nevhodně choval. Kdyby šlo o „běžného“ Tuřaňáka, zřejmě by se nad tím mávlo rukou.

Ovšem vzhledem k tomu, že politika a také technika už prosákla naprosto všude, neváhal jeden z hostů a opilost sedmačtyřicetiletého starosty zvěčnil s pomocí mobilu. A poskytl médiím.

Z vrávorání, při kterém nechyběly ani údajné dotyky na těle cizí ženy, se postupně stal div ne pokus o znásilnění v touze po odvysílaní senzace. To vše vyvolalo zákonitou reakci.

Opozice, kterou v Tuřanech tvoří ODS, TOP 09 a Sdružení pro Tuřany, vyvolala hlasování o důvěře starostovi. To se uskuteční ve čtvrtek v 18 hodin, ale podle některých informací koalice ve složení ČSSD, KDU-ČSL a KSČM Jakubce ve funkci podrží.

Starosta Jakubec se až do jednání zastupitelstva nechce k ničemu vyjadřovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám