Hlavní obsah

Kubice nechá odměny rozdané policejním prezidentem prošetřit inspekcí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr vnitra Jan Kubice se obrátil na Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS), aby prošetřila, zda odměny, které svým podřízeným rozdal policejní prezident Petr Lessy, nejsou v rozporu se zákonem. Potvrdil to ve čtvrtek mluvčí resortu Pavel Novák.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Jan Kubice (nestr.) a policejní prezident Petr Lessy

Článek

Lessy o desítky tisíc překročil limity finančních odměn, které ministr stanovil. Náměstci na jeho základě mohli dostat ročně maximálně 250 tisíc korun, krajští ředitelé maximálně 200 tisíc.

„Vidím v tom zásadní porušení pokynu ministra v době intenzivního hledání systémových úspor,“ řekl k tomu již v úterý Právu Kubice. Následně se obrátil na GIBS, která celou věc prošetří.

Nejde o první konflikt, který ministr s policejním prezidentem vede. Kubice už dříve tlačil na prezidentův odchod, Lessy ho ale obměkčil ústupky ve své představě o reformě policie.

Reklama

Související články

Kubice vyrazil proti Lessymu, může ho odvolat

Ministr vnitra Jan Kubice v úterý podle zjištění Práva na základě informací od inspekce zahájil kázeňské řízení s policejním prezidentem Petrem Lessym....

Výběr článků

Načítám