Hlavní obsah

TOP 09 a Starostové vyšlou na ministerstvo kultury Hanákovou

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

TOP 09 spolu se Starosty a nezávislými (STAN) navrhne premiérovi Petru Nečasovi (ODS), aby se novou ministryní kultury stala poslankyně Alena Hanáková. Předsednictvo STAN se na tom v úterý dohodlo s šéfem TOP 09 Karlem Schwarzenbergem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslankyně Alena Hanáková (TOP 09 a STAN)

Článek

Hanáková, která byla od počátku nejvážnější kandidátkou, získala nominaci poté, co nabídku vést ministerstvo kultury odmítl Ivo Mathé. Tuto dvojici kandidátů doporučil pondělní Celostátní výbor STAN Schwarzenbergovi, který má coby předseda v personálních nominacích do kabinetu poslední slovo.

Besser na svůj post rezignoval minulý týden poté, co vyšlo najevo, že byl spolupodílníkem ve společnosti, která koupila byt na Floridě. Besser toto angažmá neuvedl v majetkovém přiznání a navíc se ukázalo, že jedním ze společníků byl Pavel Hrách odsouzený v minulosti za korupci.

Jeho rezignaci předá v úterý odpoledne premiér Nečas prezidentovi Václavu Klausovi. Kdy proběhne jmenování nového člena kabinetu, zatím není jasné. Členy vlády jmenuje prezident na návrh premiéra.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám