Hlavní obsah

Ve Sněmovně se povalovala pětistovka, kterou nikdo nepostrádal

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslance ve středu odpoledne pobavil nález 500korunové bankovky, kterou za řečnickým pultíkem objevil poslanec Michal Doktor. Vzhledem k tomu, že se o bankovku bezprostředně po nálezu nikdo nepřihlásil, převzala ji do úschovy místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (VV), která byla pověřena řízením schůze.

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (VV)

Článek

"Paní předsedající jsem v naprosto nezvyklé situaci,“ oznámil Doktor a osvětlil, že pod řečništěm leží 500 korun českých.  „Věřte tomu, že já jsem je tam nenastražila,“ opáčila pobaveně Klasnová, které poslanec bankovku následně předal do úschovy.

„Vrátím je na konci školního roku respektive volebního období,“ dodala místopředsedkyně, které Doktor hlasitě přitakával. „Vyšetřete všechny, kteří tady byli přede mnou. Teď mě napadá, byl jsem tady dnes už jednou, tak jestli jsem to nebyl já,“ uvědomil si rozesmátý poslanec.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poslanec Michal Doktor (ODS)

Následně už se Doktor věnoval zákonu o úpravě vlastnických vztahů k půdě, který byl právě projednáván. Schůze byla před čtvrtou hodinou přerušena, aby mohla zasednout vláda.

Reklama

Výběr článků

Načítám