Hlavní obsah

Nečase rozčílily výlety šéfa rozpočtového výboru Suchánka

Právo, Lukáš Bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Petr Nečas (ODS) je nespokojen s výkonem svého stranického kolegy a šéfa vlivného sněmovního rozpočtového výboru Pavla Suchánka. Dokonce se rýsovala jeho výměna za poslance a horkého kandidáta na post ministra průmyslu a obchodu Michala Doktora.

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

Pavel Suchánek

Článek

Ten však tuto „náplast“ nepřijal a kvůli jmenování šéfa jihočeské ODS Martina Kuby do vlády opustil stranické řady.

Nyní tedy není jasné, zda bude Nečas trvat na odchodu Suchánka, s nímž je podle svých slov „hrubě nespokojen“. Suchánek včera pro Právo uvedl, že se s premiérem sešel: „Říkal, že je nespokojen, neříkal, že hrubě. Hlavně kvůli těm dvěma údajným mým výletům, neříkal nic o práci. My jsme si to vyříkali a v podstatě pokračuji dál. O tom, že by mě vyměnil, nic neříkal.“

Kritiku v ODS vzbudila Suchánkova cesta na finále tenisového Fed Cupu do Moskvy v době obstrukcí a závěrečného hlasování o klíčových reformách. V únoru předseda rozpočtového výboru vyrazil na golf do Dubaje s šéfy velkých českých firem a údajně dokonce kupoval letenky v hotovosti. Podle Věcí veřejných také Suchánek patřil mezi poslance ODS, kteří zorganizovali podporu pro pozměňující návrh zvýhodňující loterijní společnosti.

Nečas v páteční MF Dnes uvedl: „Nikdy jsem neprosazoval Pavla Suchánka. S Michalem Doktorem jsme se i teď bavili o jeho razantnějším využití. Já totiž s prací Pavla Suchánka jsem hrubě nespokojen, on to ode mě slyšel velmi ostře.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám