Hlavní obsah

Místo hlasování o reformách si poslanec ODS odjel na tenis, kolegové zuří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda poslaneckého rozpočtového výboru Pavel Suchánek (ODS) v neděli chyběl ve Sněmovně při závěrečném hlasování o klíčových vládních reformách, místo toho odletěl sledovat tenisové finále Fed Cupu do Moskvy. Suchánek tak rozlítil premiéra Petra Nečase i další spolustraníky. Vláda má sice pohodlnou většinu a jeho hlas jí nechyběl, ale ostatní nikam odjet nemohli.

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

Pavel Suchánek

Článek

"Nemám výčitky svědomí. Dělám svou práci dobře," reagoval na to Suchánek pro MF Dnes. Tvrdí, že byl v Moskvě oficiálně. "Tenis pro mě není přednější. Ptal jsem se předsedy poslaneckého klubu a ten mi řekl, že hlasy vycházejí," doplnil poslanec.

Podle listu Suchánkův postoj ohrožuje jeho setrvání v čele důležitého rozpočtového výboru. Rozruch totiž vzbudila i jeho únorová cesta na golf do Dubaje, kam letěl s šéfy velkých českých firem, a dokonce jim kupoval letenky v hotovosti. Minulý týden vedení ODS řešilo Suchánkovo nepovedené vystoupení v televizní debatě o ekonomické krizi, napsal deník.

Kvůli obstrukcím poslanců ČSSD Sněmovna projednávala vládní reformní zákony i o víkendu a k závěrečnému hlasování o nich se dostala až v noci z neděle na pondělí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám