Hlavní obsah

Obloha vydrží až do úterka jasná, bude ale mrznout

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do poloviny příštího týdne by obloha měla zůstat jasná, nadále se však bude ochlazovat. Teploty po ránu klesnou až pod bod mrazu a odpolední maxima se nevyšplhají nad 13 stupňů Celsia. Od příští středy pak bude přibývat oblačnosti a srážek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Slunečné počasí vydrží až do úterý, poté přibude oblačnosti,“ uvedla Dagmar Honsová z Meteopressu. Díky studenému vzduchu vanoucímu od severu se však bude ochlazovat.

Už v pátek mohou teploty klesnout pod bod mrazu. Ráno se budou pohybovat v rozmezí od dvou do minus dvou stupňů, na horách mohou klesnout až k minus pěti stupňům Celsia. Odpoledne se budou pohybovat mezi šesti až deseti stupni.

„Víkendová rána budou ještě chladnější,“ informovala Honsová s tím, že ranní teploty se budou pohybovat mezi jedním až minus třemi stupni, na horách lze očekávat až minus sedm stupňů. Sobotní odpolední maxima dosáhnou na sedm až jedenáct stupňů, v neděli by mělo být ještě o stupeň tepleji.

„Obloha bude po oba dva dny jasná, maximálně skoro jasná. Ráno se objeví mlhy, které mohou být mrznoucí, nebo nízká oblačnost. Ta může ojediněle vydržet po celý den,“ uvedla Honsová. Podle ní čekají Česko první dny s inverzním charakterem.

Podobné počasí jako o víkendu lze očekávat i v prvních dvou dnech následujícího týdne. Od středy pak začne přibývat oblačnosti a srážek, které mohou být na horách sněhové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám