Hlavní obsah

Češi mají radši mrtvé mučedníky, řekl Topolánek k Paroubkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý premiér a šéf ODS Mirek Topolánek komentoval odchod expředsedy ČSSD a svého dlouholetého rivala Jiřího Paroubka ze strany výrokem, že Češi mají radši mrtvé mučedníky než živé bývalé lídry.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Expremiér Mirek Topolánek

Článek

„Obecně platí, že Češi mají radši mrtvé mučedníky než živé bývalé předsedy, neřkuli živé hrdiny. Nikdy si nevážili ani svých elit. Proto Komenským počínaje a kdoví kým konče, jich tolik skončilo v exilu. Možná by pomohlo, kdyby se nepohodlní panovníci krátili na hrdle jako za starých dobrých časů. Velmi efektivně by to vyřešilo nerudovskou otázku „kam s nimi,“ sdělil Topolánek Právu.

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek v pátek oznámil svůj odchod ze strany. Vytvoří novou stranu s názvem Národní socialisté - levice 21. století. Spolu s ním odchází i poslanec a bývalý hokejista Jiří Šlégr a šéf teplické ČSSD Petr Benda.

Paroubek poslanecký mandát získaný za soc. dem. nesloží. O přeběhlictví, které v minulosti tolikrát kritizoval u jiných, se podle něj nejedná - program prý zradila ČSSD, nikoliv on.

Reklama

Výběr článků

Načítám