Hlavní obsah

VV chtějí projednat hazard zvlášť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Poslanci Věcí veřejných (VV) chtějí ve sněmovně projednat zdanění hazardu zvlášť mimo daňovou reformu. ČTK to dnes v průběhu zasedání poslaneckého klubu VV řekl poslanec Josef Novotný, který je známým bojovníkem proti hazardu. V koalici chtějí VV prosadit vyšší zdanění hazardu tak, aby roční výnos pro stát byl nejméně deset miliard korun ročně místo nynějších osmi miliard.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda VV Radek John

Článek

Daňovou reformu ve vládě schválili ministři ODS a VV, za ministry TOP 09, kteří kvůli angažmá Ladislava Bátory na ministerstvu školství nepřišli, tam byli náměstci, ti hlasovat nemohou. Premiér po jednání kabinetu uvedl, že změny v daňové reformě bude možné ve sněmovně dělat jen tehdy, když budou dohodnuté v koalici.

Podle Novotného z koalicí navrhované daňové reformy vyplývá, že zdanění hazardu bude kolem osmi miliard korun, tedy stejně jako dosud. "To není žádný posun a jde jen o udržení současného nepřijatelného a nemravného stavu. Před lidmi budeme nedůvěryhodní," řekl Novotný.

VV požadavkem na výnos z hazardu pro stát ve výši nejméně deseti miliard korun prý dělají kompromis, protože ve svém volebním programu slibovali zařízení výnosu 13 miliard korun. Pokud se zdanění hazardu nebude projednávat zvlášť, Novotný podle svých slov rozpočet při hlasování ve sněmovně nepodpoří.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám