Hlavní obsah

Ve Zlíně se rozpadá koalice, VV vypověděly smlouvu

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Zástupci Věcí veřejných podali v pátek výpověď koaliční smlouvy ve Zlíně. Kolem poledne doručili písemné vyrozumění primátorovi Zlína Miroslavu Adámkovi (TOP 09 a STAN).

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Budova zlínského magistrátu

Článek

„Výpověď koaliční smlouvy jsme podali kvůli porušení dohody v bodu 3. Ten zaručoval vytvoření výboru pro podporu podnikání a lidské zdroje, bod byl bez náhrady zrušen. Nyní poběží třicetidenní výpovědní lhůta,“ řekl Právu zástupce Věcí veřejných ze Zlína.

„Mohu potvrdit, že pan primátor výpověď obdržel. Podle jeho slov je problém v rovině personální, nikoli věcné, nejde o politický konflikt,“ uvedl mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák. Dodal, že primátor se již spojil s ostatními koaličními partnery a v příštích dnech budou o situaci jednat.

Po loňských komunálních volbách se vedení krajského města Zlína takřka kompletně obměnilo. Koalici uzavřely TOP 09, STAN, M.O.R. - za Morální očistu radnice, Zlínské hnutí nezávislých, VV a lidovci.

V opozici usedli zástupci ODS a ČSSD, kteří společně s KDU-ČSL tvořili v minulém volebním období koalici. V opozici jsou i komunisté. V jedenačtyřicetičlenném zastupitelstvu má koalice 25 hlasů. Věci veřejné mají v zastupitelstvu dva členy, jeden z nich je neuvolněným radním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám