Hlavní obsah

Bude klasický letní víkend, bouřky přijdou až v neděli večer

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi se mohou těšit na slunečný víkend bez mráčku a letní teploty. Na neděli večer ale už meteorologové věští opět hromy blesky. Víkendová teplotní maxima budou těsně pod třicítkou, sdělila Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Ke koupání a na výlety bude v sobotu lákat polojasná až skoro jasná obloha a teploty od 22 do 26 stupňů Celsia. V neděli teploty ještě porostou k rozmezí 24 až 28 stupňů, polojasná obloha však vydrží jen přes den.

Navečer se vrátí do Čech studená fronta, která s sebou přinese další deště a ochlazení. Kromě přeháněk a bouřek lze místy očekávat také silný nárazový vítr. Přes noc se fronta posune na východ a v pondělí bouřky potrápí Moravu.

Teploty se opět na čas propadnou. V pondělí by mělo být převážně polojasno až oblačno s dešti nebo přeháňkami a teploty by se neměly vyšplhat výše než k hranici 24 stupňů Celsia.

Letní teploty by se měly vrátit až ve druhé polovině příštího týdne, kdy se budou opět pohybovat kolem 27 stupňů Celsia.

„Momentálně se tu střídá zhruba co tři dny jedna studená fronta za druhou. Zatím to vypadá, že to poleví až další týden, kdy se teploty ustálí na nižších úrovních, takže podmínky pro vznik bouřek se tak omezí,“ poznamenala na závěr Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám