Hlavní obsah

ODS zrušila svou organizaci na Praze 1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Výkonná rada ODS rozhodla o zrušení všech svých organizací na Praze 1 včetně celého oblastního sdružení Prahy 1. Informoval o tom po zasedání výkonné rady předseda ODS Petr Nečas.

Foto: Milan Malíček, Právo

Boris Šťastný, předseda pražské ODS

Článek

Návrh ve čtvrtek doporučila regionální rada pražské organizace občanských demokratů. V organizaci na Praze 1 panovaly v minulosti ostré spory a její představitelé byli spojováni s řadou kauz.

Jedním z důvodů rozpolcenosti ODS na Praze 1 je údajně skutečnost, že organizace je již několik let rozdělená na dvě zhruba stejně velké části a není možné tam cokoli změnit.

"Praha 1 vykazovala dlouhodobě politickou nestabilitu a katastrofální volební výsledky. Podobně jako Jančíkova Praha 5 patřila k problematickým oblastem pražské ODS," řekl v pondělí předseda pražské ODS Boris Šťastný. Zrušení organizací v Praze 1 je podle něj dalším krokem k obrodě pražské ODS.

Nově by podle Šťastného měla v centrální městské části vzniknout dvě místní sdružení, která založí zastupitelé ODS z Prahy 1. Mimo organizaci v prvním městském obvodě by měli zůstat současný šéf Filip Dvořák a bývalý starosta Jan Bürgermeister, kteří podle členů ODS stojí za vyhrocením situace.

Novou ODS by ve středu Prahy měli vybudovat pouze občanští demokraté, kteří mají v centrální městské části bydliště. Důvodem je zde i podezřele vysoký počet členů ODS, který zdaleka neodpovídá průměru v dalších městských částech. Na oblastním sněmu by si pak členové měli zvolit nové vedení.

Reklama

Výběr článků

Načítám