Hlavní obsah

Policie se chystá na konec školního roku, kolony bude hlídat vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konec školního roku se vedle natěšených školáků připravují i policisté a strážníci. Ve čtvrtek, kdy se na většině škol bude rozdávat vysvědčení, budou strážci pořádku dohlížet ve zvýšené míře na bezpečnost na přechodech. Dopravní policisté vedle toho budou monitorovat provoz, který se začátkem prázdnin tradičně vzroste.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

"Na zvýšený dohled nad přechody pro chodce v blízkosti škol se zaměřujeme vždy na konci i na začátku školního roku," řekl šéf pražské městské policie Vladimír Kotrouš. Strážníci budou podle něj hlídat přibližně o 60 přechodů více než normálně, bezpečnost na dalších 150 přechodech zajistí policie. Ve čtvrtek 30. června budou přechody pod dohledem minimálně od sedmi do deseti hodin.

Mluvčí pražského magistrátu Tereza Krásenská  doplnila, že se policie zaměří i na bary, herny či hospody, kde by mohli mladiství získat či konzumovat alkohol.

Vedle předávání vysvědčení se s koncem školního roku čekají i tradiční dopravní komplikace, protože rodiny vyrazí na dovolené. Z tohoto důvodu bude nad Prahou nasazen i vrtulník, který bude monitorovat hustotu provozu.

Do pohybu se však dá i nemalá část našich zahraničních sousedů a značnou hustotu dopravy lze proto očekávat i na řadě mezinárodních dopravních tahů.

Tradiční kolony se dají očekávat například na rakouských dálnicích před alpskými tunely či před tunely v Chorvatsku, které patří mezi tradiční destinace i pro mnoho Čechů.

Reklama

Výběr článků

Načítám