Hlavní obsah

Hašek označil současnou vládu za spolek parazitů

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V opozici to vře a rétorika hodnocení současného stavu vlády se už dávno nepodobá diplomatické řeči. S ostrou kritikou v neděli v tiskovém prohlášení vyrukoval předseda Asociace krajů a 1. místopředseda ČSSD Michal Hašek, který označil vládu za parazity.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD)

Článek

„Parazit se vždy drží svého živitele. Vědci říkají, že bez něj zahyne. Současná česká vláda je však horší než parazit. Český stát již téměř zničila, a přesto svá křesla nechce opustit. Bohužel pro Českou republiku a její občany, vláda ODS, TOP 09 a VV se bude držet dál svých křesel. Tmel moci je opět silnější než názor většiny veřejnosti," uvedl Hašek.

"Premiér Nečas a jeho kabinet zmítaný korupčními aférami, který namísto reforem provádí pouze neefektivní účetní operace, by měl ihned skončit. Koaliční devítka však bude nadále ve světle kamer dramaticky jednat řadu dní a hodin, nikoliv o potřebných reformách, ale o tom, jak se ve vládě udržet a na ministerstvech podržet své kamarády," dodal hejtman.

A jak dodal,  znavení nekonečným seriálem „škatulata, škatulata hejbejte se“, oznámí nakonec koaliční lídři, věrni mottu „ díky za každé nové ráno“, že to spolu ještě zkusí a že vlastně máme být všichni rádi, neboť tak ochrání republiku před levicovou vládou. „Je to stále dokola a o ničem. Pán Bůh nás ochraňuj…“ poznamenal Hašek.

Zástupci koaličních stran, tzv. K9,  by se měli v neděli večer pokusit uzavřít dohodu o koaličním dodatku. Mají diskutovat o požadavcích Věcí veřejných na vyšší daně pro právnické osoby i hazard, ale také o snaze VV vyměnit některé členy koaličního kabinetu. Vyjednavači ODS, TOP 09 a VV se sejdou v 18:30 v Kramářově vile. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám