Hlavní obsah

Kvůli nebezpečnému schodu na D1 je dálnice zúžená

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nebezpečný schod, který se ve středu vlivem tepla vytvořil na 52. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno, začnou silničáři okamžitě opravovat. Nejprve však částečně převedou provoz do protisměru, řekla Novinkám mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Martina Vápeníková. Ve čtvrtek ráno se před problematickým místem tvořily několikakilometrové kolony.

Dálnice D1 je v místě poškození zúženáVideo: Novinky

 
Článek

"Momentálně je provoz převeden do pomalého pruhu, v průběhu dneška svedeme provoz z rychlého pruhu do protisměru a následně bude provedeno zbroušení," konstatovala mluvčí ŘSD s tím, že problém by měl být odstraněn do pondělí.

Na D1 probíhají opravy levého jízdního pruhu, v pravém se tvoří kolonaVideo: Novinky

Ve středu silničáři provizorně svedli dopravu do pravého pruhu, kterým se dá sníženou rychlostí místo projet. Ve čtvrtek ráno se před místem s dopravním omezením začaly tvořit kolony.

Trhlina na vozovce by podle Centra dopravních informací měla být v levém pruhu velká zhruba 20 centimetrů.

BEZ KOMENTÁŘE: Schod na D1 silničáři opravíVideo: Petr Nový, Novinky

Ve středu si na poškozené komunikaci prorazilo pneumatiku či dokonce olejovou vanu asi deset řidičů. [celá zpráva]

S ohledem na stav nejstarší české dálnice nelze do budoucna podobné problémy vyloučit i jinde. Podobný problém se stal i loni v polovině července i na dálnici D5 na Tachovsku, kde se vlivem horka vzedmula vozovka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám