Hlavní obsah

Ve středu znovu přituhne

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tuhé mrazy polevily, ale zima se chystá znovu udeřit příští týden ve středu. To by noční teplota měla klesnou až na mínus 12 stupňů Celsia. Přestože se už od pátku postupně ochlazuje, víkend bude ještě poměrně teplý.

Článek

"Silnější, ale jen krátkodobé mrazy očekáváme zhruba uprostřed příštího týdne, kde ve středu a ve čtvrtek by v noci mělo být až mínus 12 st. a přes den od mínus 5 do nuly. Pak ale opět bude tepleji," řekl Právu v pátek Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Uvedl, že radovat se mohou lyžaři. "Jim na horách sněhu přibude, ale musejí dávat pozor, protože v následujících dnech tam bude silný vítr," uvedl meteorolog.

Po sobotním oblačném počasí by v neděli také mělo být oblačno, ale postupně i polojasno, a to znamená, že občas by někde mohlo vykouknout sluníčko. Místy budou i sněhové přeháňky. V noci lze očekávat až -4 st, přes den -1 až plus 3 st. C.

V pondělí v noci teploty poklesnou až na -8, ale v úterý už zase budou mrazy mírnější, v noci jen do -5 a přes den od -4 do nuly.

Silný noční ráz ale bude ve středu a ve čtvrtek, až minus 12 st. C.

Lidová pranostika, která se váže k sobotnímu dni říká, že svatý Antonín poustevník přináší led, nebo led láme; nemá-li žádný vyrobí hned. Je to rčení vyjadřující proměnlivost počasí v lednu. A právě tak má být.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám