Hlavní obsah

Zeman: Stávka je poslední zoufalou reakcí na nekompetentní vládu

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Expremiér a čestný předseda Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) Miloš Zeman považuje pondělní stávku v dopravě za poslední zoufalou reakci na nekompetentnost vlády Petra Nečase (ODS). Zeman v této souvislosti poukázal, že za jeho vlády nikdo nestávkoval.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miloš Zeman

Článek

„Domnívám se, že to je poslední zoufalá reakce na nekompetentnost této vlády. Nikdy jsem tuto vládu nekritizoval za to, že je pravicová. To byl důsledek vůle voličů, a ten je třeba brát v úvahu. Kritizoval jsem ji za to, že je neodborná. A jako důkaz jsem uváděl to, že jednotliví ministři se se svými rezorty seznamují až tehdy, až do nich vstoupili,“ řekl Zeman v sobotu na dotaz Práva na tiskové konferenci SPOZ.

Expremiér uvedl i příklad. „Vzpomínám si na nezapomenutelný televizní výrok Radka Johna, říkal, pan ministr Bárta se již dvanáct dní seznamuje s problematikou dopravy. Upřímně řečeno, já bych se bál užívat systému české dopravy, kdyby byl řízen ministrem, jenž se s tímto systémem seznamuje teprve dvanáct dní,“ sdělil Zeman, který sebe označil za vzpomínkový symbol na vládu, za jejíhož funkčního období nikdo nestávkoval.

Zeman v sobotu zamířil na Shromáždění předsedů místních organizací SPOZ, kteří se sešli v TOP Hotelu Praha. Na jednání byla podle předsedy strany Vratislava Mynáře přijata rezoluce na podporu pondělní stávky v dopravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám