Hlavní obsah

John očekává další aféry

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf Věcí veřejných (VV) Radek John, který svůj post obhajuje, v otevřeném dopise straníkům a véčkařům napsal, že očekává před stranickou konferencí na konci května to, co označuje za „stupňující se mediální útoky a manipulace“.

Foto: Petr Horník , Právo

Zleva: Radek John, Karolína Peake, Kateřina Klasnová a Vít Bárta (všichni VV)

Článek

„Vršení pseudoafér bude jistě ještě pokračovat. Očekávám dokonce, že vyvrcholí před naší volební konferencí. Platíme tím daň za naši snahu rozetnout gordický uzel korupčních vztahů, které český politický systém za ta léta vytvořil,“ napsal John.

Podle něj se „nepravdivost, neobjektivnost a účelovost“ obvinění ukáže až po přímé volbě předsedy a po konferenci. Podle něj výsledky VV vyvrátí účelové manipulace a potvrdí jejich úspěšnost.

Odmítám se smířit s principem kolektivní viny a zpochybňováním, které se uplatňuje vůči všemu, co souvisí s VV.
Radek John

„Je to stále stejný scénář opakovaně používaný od podzimu loňského roku. Jeho cíl je jasný: zaměstnat VV řešením hypotetických kauz a spekulací, oslabit naši vůli po změnách a zejména odpoutat pozornost veřejnosti od zájmu o výsledky práce ministrů VV, o naše protikorupční snahy, o odhalení plýtvání, kterého se dopustili naši předchůdci na ministerstvech, o to jak prosazujeme sociálnější podobu reforem,“ tvrdí John.

Šéf VV véčkařům slibuje, že po případném zvolení bude vyvracet „účelové očerňující konstrukce urážející všechny členy a příznivce strany“. „Odmítám se totiž smířit s principem kolektivní viny a zpochybňováním, které se uplatňuje vůči všemu, co souvisí s VV a jejich hodnotami, včetně našich spolupracovníků a dosažených výsledků,“ doplnil.

Vyvíjet tlak je podle Johna třeba na koaliční partnery, lobbisty a organizované skupiny, které chtějí „rozmělnit naše plány zastavit v této zemi kradení z peněz nás všech“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám