Hlavní obsah

Koaliční napětí se přeneslo na Prahu 1, VV zváží odchod z vedení radnice

Právo, Petr Janiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Věci veřejné uvažují o opuštění koalice v prvním pražském obvodě. Koaliční partneři, TOP 09 a ČSSD, totiž požadují výměnu místostarostky Jany Pařízkové, protože dříve pracovala na Praze 11 pro firmu ABL.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Poslankyně VVV Kateřina Klasnová i Karolína Peake jsou zároveň zastupitelkami na Praze 1.

Článek

Pařízkovou obvinili občanští demokraté, že byla projektovou manažerkou ABL v divizi, která se věnovala sledování politiků. Pařízková požadavek odmítá a brání se, že se nepodílela na žádném špehování.

Na pražskou radnici se tak přenesl dozvuk aféry, kterou rozpoutalo zveřejnění plánů Víta Bárty na propojení aktivit jeho bezpečnostní agentury ABL s politickou a veřejnou sférou.

Za Pařízkovou se postavily i stranické kolegyně, místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová a šéfka poslaneckého klubu VV Karolína Peake, které jsou zároveň zastupitelkami v Praze 1.

"Odmítám démonizaci každého, kdo kolem ABL jenom prošel," řekla ČTK Klasnová. Rozhodnutí VV o přechodu do opozice na radnici Prahy 1 by mohlo padnout ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám