Hlavní obsah

Aprílový týden přinese bouřky, sníh i letní vedra

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasické aprílové počasí přinese s sebou tento týden jarní bouřky, sněžení, ale i letní teploty, avizuje Dagmar Honsová z Meteopressu. Nejtepleji má být ve čtvrtek.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pondělí se přivalila do ČR od Německa studená fronta, obloha se zatáhla a většinu území kropí deště. Obyvatelé Moravy a Slezska se mohou dokonce připravit i na bouřky. Zostřit by se měl také vítr, který může místy v nárazech dosáhnout až rychlosti 54 kilometrů v hodině. Teploty se budou pohybovat mezi 11. až 15. stupněm Celsia, na východě dosáhnou až na hranici 18 stupňů.

V noci z pondělí na úterý se citelně ochladí, teploty mohou klesnout až k jednomu stupni nad nulou, na horách i dva stupně pod bod mrazu. Srážky během noci mohou přecházet ve sněhové. Přes den se ale částečně vyjasní, obloha bude oblačná až polojasná, pouze na severu se budou vyskytovat přeháňky. Přes den se teploty ustálí mezi 12 až 16 stupni Celsia.

Středa bude většinou zatažená a deštivá, postupně ale budou deště od západu ustávat. Ráno se očekávají teploty od devíti k pěti stupňům Celsia, později přes den od 14 k 18 stupňům.

Poté se znovu vyjasní, čtvrtek by měl být vůbec nejteplejším dnem týdne. Po ránu budou teploty v intervalu od 10 k šesti stupňům, přes den ale vyletí až k rozmezí od 20 do 24 stupňů Celsia.

Převážně polojasno zůstane i v pátek, mraky budou halit oblohu pouze přechodně, což ojediněle doprovodí přeháňky. Po ránu se budou teploty pohybovat mezi pěti a jedním stupněm, přes den zhruba mezi 13 až 17 stupni Celsia. O víkendu by pak měly být teploty o něco nižší.

„Změny počasí budou provázet také skokové změny v tlaku vzduchu. Ti, co jsou na to citliví, si to tento týden v uvozovkách ‚užijí‘,“ upozornila na závěr Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám