Hlavní obsah

Benešová se za výroky o justiční mafii omluvila a zaplatila 400 tisíc

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Někdejší nejvyšší státní zástupkyně a nyní místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová poslala ve čtvrtek poštou omluvné dopisy aktérům soudní pře týkající se jejích výroků o justiční mafii.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marie Benešová

Článek

Benešová navíc ve čtvrtek zaplatila ze svého soukromého bankovního účtu téměř 400 tisíc účastníkům sporu za náklady jejich řízení, což jí stejně jako v případě omluvy nařídil Vrchní soud v Praze.

Text omluvy
Dne 20. prosince 2007 jsem v pořadu Ozvěny dne Českého rozhlasu označila JUDr. Karla Černovského, JUDr. Pavla Kučeru, JUDr. Pavla Němce a JUDr. Renatu Veseckou za členy zákulisní justiční mafie, kteří se snaží plně ovládnout justici, aby sloužila vládní garnituře, a kteří v zákulisí ovlivňují kauzy. Moje výroky byly nepravdivé, za což se výše uvedeným omlouvám.V Praze, dne 24.března 2011Mgr. Marie Benešováadvokátka
Zdroj: ČTK

Omluvu a peníze od Benešové by tak měli obdržet bývalá nejvyšší žalobkyně Renata Vesecká i její exnáměstek Karel Černovský, dále někdejší ministr spravedlnosti Pavel Němec i bývalý místopředseda Nejvyššího soudu Pavel Kučera. Právě je a ještě další tři žalobce označila Benešová před časem za justiční mafii, ale vrchní soud nakonec konstatoval, že šlo o zásah do jejich osobnostních práv.

Benešová se v této kauze ještě hodlá obrátit s dovoláním na Nejvyšší soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám