Hlavní obsah

Bárta: před zdravotní reformou musíme dojednat důchodovou

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Předtím, než se bude projednávat zdravotní reforma, by se měla s konečnou platností vyjednat důchodová reforma. Novinářům to řekl ve středu po jednání vlády ministr dopravy Vít Bárta (VV).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr dopravy Vít Bárta (VV)

Článek

Skutečnost, že se v posledních dnech otevřela debata o podobě penzijní reformy, označil za pozitivní.

„Je třeba opět sednout ke stolu, povídat si o obsahu důchodové reformy a počítat. Jak řekl prezident, reforma je otázkou komunikace a koncepce a nad obojím se chceme pobavit na čtvrtečním jednání špiček koalice. Nejprve je třeba dokončit debatu k důchodové reformě, a pak se můžeme bavit o reformě ve zdravotnictví. Dokud nebude jasno o důchodové reformě, tak naředit veřejnou debatu dalším tématem by bylo nekoncepční,“ prohlásil Bárta.

Podle něj vedení ODS, TOP 09 a VV musí vyjednávat o tom, jak udělat reformu tak, „abychom ji dokázali vysvětlit veřejnosti a přesvědčit, že to je správné řešení“, doplnil Bárta. O tom, s jakými požadavky chtějí VV na jednání jít, však nechtěl specifikovat.

Premiér Petr Nečas (ODS) také souhlasí s tezí, že je třeba důchodovou reformu vysvětlit. „Důchodová reforma byla politicky potvrzena minulou středu a čas na vysvětlování začíná běžet teď. Musí být vyvráceny mýty a falešné pověsti, které se vybudovaly rychleji, než byla reforma upečena,“ řekl novinářům po středečním jednání vlády.

Reklama

Výběr článků

Načítám