Hlavní obsah

Podnikatel Oulický začal bourat část černé stavby

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severočeský podnikatel Patrik Oulický, který je považován za jednoho z „kmotrů“ ODS, již začal bourat zastřešený vjezd na svůj pozemek v Moravanech na Ústecku, ležící v chráněné krajinné oblasti (CHKO) České středohoří. Stavební úřad demolici nařídil začátkem února.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Dům a celý rekreační areál podnikatele Oulického je obehnán masivní zdí.

Článek

Dělníci rozebírají střechu nad vjezdem, která by podle únorového verdiktu ústeckého stavebního úřadu měla zmizet do konce března. Oulický nechá údajně odstranit i celý masívně ohrazený vjezd s bránou, které nahradí klasicky plot.

Řízení o dalších stavbách, například opěrných zdech, pokračuje. Podle mluvčí ústeckého magistrátu Ivany Solničkové stavební úřad shromažďuje další dokumenty, protože poměry na pozemcích, kde Oulický stavby postavil, nejsou jednoznačné. „Ať z hlediska katastrálního úřadu, územního plánu, či pochybení při zpracování územně plánovací dokumentace,“ uvedla.

Oulického dům byl postaven s patřičným povolením před léty. Jeho majitel ale nechal v uplynulých letech postavit již bez jakéhokoli povolení či vyjádření úřadů masívní šedivou zeď s kamerami kolem areálu, velký bazén a právě zmíněnou zastřešenou příjezdovou cestu.

Úřady jeho případ řeší více než dva roky

Po odvolání Oulického proti postupu trmického stavebního úřadu, který připravoval nařízení o odstranění staveb, přidělil krajský úřad případ ústeckému magistrátu. Ten dlouho žádné rozhodnutí nevydal a odvolával se na nejasnosti kolem územního plánu, což kritizoval i úřad ombudsmana. Kauzu prošetřovala i policie, porušení zákona prý ale nezjistila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám