Hlavní obsah

Šedá eminence ODS Oulický musí zbourat část svého sídla, nařídil magistrát

– Ústí nad Labem • Aktualizováno

Stavební úřad ústeckého městského magistrátu nařídil podnikateli a členu ODS, aby odstranil na své náklady část staveb, které načerno bez povolení vybudoval v Moravanech v Chráněné krajinné oblasti České středohoří. Do konce března příštího roku by měl Oulický nechat zbourat zastřešení příjezdové cesty.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Dům a celý rekreační areál podnikatele Oulického je obehnán masivní zdí.

Článek

Dům Oulického byl postaven již dříve s patřičným povolením, jenže majitel nechal v uplynulých letech postavit již bez jakéhokoli povolení či vyjádření úřadů masívní zeď s kamerami kolem areálu, velký bazén a právě zastřešenou příjezdovou cestu. „Co se týče dalších věcí jako například opěrných zdí, pokračuje stavební úřad ve správním řízení,“ řekla Právu mluvčí města Ivana Solničková.

V CHKO se nesmí fakticky téměř vůbec nic stavět. V romantickém údolí nad protékajícím potokem ale ze všeho nejvíce bije do očí masívní nevzhledná šedivá zeď, kterou je celý podnikatelův areál obehnán.

Oulický se proti rozhodnutí může odvolat, podle svých slov se k tomu ale nechystá. ČTK řekl, že o rozhodnutí nebyl zatím oficiálně informován, ale je připraven ho respektovat.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Dům a celý rekreační areál podnikatele Oulického je obehnán masivní zdí.

Řízení o odstranění černých staveb začal původně s Oulickým vést stavební úřad v Trmicích, do jehož pravomoci případ spadá. Na jeho postup si Oulický stěžoval na ústeckém krajském úřadě, který celý případ Trmicím odebral a loni na jaře také na Oulického žádost předal ústeckému magistrátu.

Ústecký stavební úřad řízení kvůli údajným nesrovnalostem v územním plánu loni nejprve pozastavil. O zahájení nového řízení se pak letos na jaře zasadil ombudsman Otakar Motejl, podle kterého se úředníci prý dopustili hrubých chyb. Kauzu prošetřovala také policie, porušení zákona ale prý nezjistila.

Oulický proslul po loňském kongresu ODS, kde při placení kávy vytáhl paklík pětitisícikorun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám