Hlavní obsah

ČSSD se postavila za požadavky policejních a hasičských odborů

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální demokraté se ve středu postavili za požadavky odborářů z řad policistů a hasičů, kteří žádají odvolání ministra vnitra Radka Johna (VV).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec ČSSD Jeroným Tejc

Článek

Radek John vyhání policisty a hasiče ze státních služeb. Premiér Petr Nečas před tím zavírá oči,“ uvedl stínový ministr vnitra za ČSSD Jeroným Tejc po ranním setkání se zástupci odborových svazů policie a hasičů. S odboráři se sešel spolu s úřadujícím místopředsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou, na jednání byli i zástupci odborových svazů lékařů a státních zaměstnanců.

Informace o snižování platů policistů a hasičů tak, jak je John prezentoval v posledních dnech, jsou podle sociálních demokratů zavádějící, skutečný pokles je podle Tejce výrazně vyšší, než uváděných zhruba sedm procent. „Reálně se pohybuje mezi osmi až 20 procenty,“ uvedl Tejc.

Podle Sobotky navíc ani v celém volebním období vláda nepočítá se zvýšením příjmů státních zaměstnanců, takže reálný propad příjmů do roku 2014 bude ve veřejném sektoru kolem 25 až 30 procent.

Tejc se vyjádřil i k petici za odvolání Johna, kterou v úterý odstartovali policejní a hasičští odboráři. „Petici chápu a respektuji,“ uvedl Tejc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám