Hlavní obsah

Největší věřitel Sazky Vítek možná přijde o titul z plzeňský práv

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Miliardář Radovan Vítek, největší věřitel Sazky, může přijít o svůj titul z plzeňských práv. Podle informací Práva Vítek skutečně figuruje na seznamu magistrů, jimž hrozí zrušení magisterského diplomu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Podnikatel Radovan Vítek

Článek

„Řešila ho komise, která prověřovala nestandardní studia. V jeho případě jsme požádali rektora Západočeské univerzity, aby s ním zahájil správní řízení,“ sdělil někdejší proděkan Petr Bezouška. „Podle našich zjištění se Vítek na škole prakticky neobjevoval,“ dodal Bezouška.

Magisterská studia absolvoval ne za standardních pět, ale za necelých dva a půl roku. Jako první o tom informoval server Sedmička.cz. Vítek měl mimo jiné absolvovat zápočet a zkoušku z jednoho z předmětů v říjnu roku 2004, tedy v době, kdy byl ve vazbě pro podezření z kuplířství.

O titul by mělo celkem přijít zhruba dvacet absolventů plzeňských práv, univerzita zatím rozeslala první čtyři oznámení a zrušení vysokoškolských diplomů. Mezi nimi Vítek nefiguruje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám