Hlavní obsah

Ranní dopravu zkomplikoval sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Noční nadílka sněhu zkomplikovala ranní dopravu v celé republice. Všechny sledované silnice a dálnice na území České republiky ale byly ráno sjízdné. Sněží jen na většině území Libereckého kraje, i zde by měly být silnice sjízdné.

Článek

Na celém území republiky je převážně zataženo, místy oblačno. Sněžení je hlášeno v horských oblastech kolem Železné Rudy, Přimdy a Rozvadova. V okrese Trutnov se předpokládá možnost tvorby sněhových jazyků. Teploty se pohybují od minus tří do minus deseti stupňů Celsia.

"Sypače a pluhy jsou nasazeny pořád. Místy sněží a teploty se pohybují mezi minus dvěma až minus sedmi stupni," řekl Zbyněk Šantrůček ze středočeského krajského odboru dopravy.

Nejhorší je situace na silnici I/7 mezi Prahou a Slaným, kde od časných ranních hodin hustě sněží a průjezdný je pouze jeden pruh. Podle policistů je velmi pravděpodobné, že se zde začnou tvořit několikakilometrové kolony, podobně jako v noci, kdy kamiony s letním obutím tuto silnici zcela zablokovaly.

Ve vyšších polohách je na silnicích II. a III. třídy vrstva rozbředlého sněhu, a proto je zde nutná zvýšená opatrnost, zvláště v okrese Ústí nad Orlicí na silnici I/11 ve směru na Suchý vrch.

Vysočina sjízdná

I Vysočině jsou všechny silnice sjízdné, v lesních úsecích s několikacentimetrovou vrstvou ujetého sněhu je podle silničářů nutná zvýšená opatrnost.

Na Jihlavsku pracovali silničáři celou noc. Napadly asi dva až tři centimetry nového sněhu. Vlivem silného větru se na otevřených úsecích tvořily sněhové jazyky. Na Žďársku je místy rozbředlá vrstva sněhu, silnice jsou ošetřené posypem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám