Hlavní obsah

Bývalý pražský radní Blažek povede vyzbrojování armády

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý pražský radní a místopředseda pražské ODS Rudolf Blažek bude mít na ministerstvu obrany na starost vyzbrojování. Podle informací Práva ministr obrany Alexandr Vondra (ODS)s Blažkem jednají o tom, zda se stane náměstkem ministra, ředitelem sekce vyzbrojování, nebo šéfem zcela nového úřadu pro vyzbrojování.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Rudolf Blažek

Článek

Nyní má vyzbrojování armády na starost první náměstek Jiří Šedivý, který nahradil lidoveckého náměstka Jaroslava Kopřivu. Ten byl z úřadu propuštěn pro podezření z korupce. Vondra poté udělal ve vyzbrojovací sekci čistku a odvolal i ředitele celého odboru Jiřího Staňka a ředitele vyzbrojování pozemního vojska Vladimíra Matyáše.

Z příchodem Blažka na ministerstvu obrany ještě víc posílí ODS, další dva náměstci, Michael Hrbata a Libor Karásek, jsou ze stejné strany.

Blažek je vlivným politikem pražské ODS a místopředsedou zdejší stranické organizace. Na magistrátu léta působil jako náměstek. V letech 1992–97 byl ředitelem městské policie.

Svého času se o něm uvažovalo jako o nástupci Pavla Béma v křesle primátora. Blažek je spojován s neprůhledným prostředím na magistrátu a vlivem byznysmenů na lukrativní městské zakázky.

Současný primátor Bohuslav Svoboda ještě před svým zvolením slíbil, že chce v radě nové tváře, i proto se Blažek znovu v radě už neobjevil. Bere si ho k sobě na ministerstvo Vondra, o kterého se šéf ODS Petr Nečas opíral při očišťování této strany od vlivu kmotrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám