Hlavní obsah

Soc. dem. zvažuje po smrti Dienstbiera nasadit do voleb jeho syna

Právo, jov, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří sociální demokraté v souvislosti s doplňovacími volbami do Senátu na Kladensku začínají v zákulisí hovořit o možnosti, že by zde mohl kandidovat Jiří Dienstbier mladší. Ten v úterý na dotaz Práva uvedl, že takové záležitosti rozhodně nechce řešit do pátku, kdy se koná poslední rozloučení s jeho otcem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Dientsbier ml.

Článek

Doplňovací volby do Senátu ve volebním okrsku na Kladensku, které rozhodnou o nástupci zesnulého Jiřího Dienstbiera staršího, proběhnou v pátek 18. a v sobotu 19. března. Včera o tom rozhodl prezident Václav Klaus. Pokud v prvním kole žádný z kandidátů nezíská většinu, postoupí první dva nejúspěšnější do druhého kola 25. a 26. března.

Advokát Dienstbier (41) byl pražským lídrem soc. dem. v komunálních volbách loni na podzim. Přes jeho ostré protesty straničtí kolegové uzavřeli koalici s ODS. Dienstbier patří ke kritikům korupčních praktik na pražském magistrátu. O víkendu neuspěl v souboji o šéfa pražské ČSSD.

Strany o kandidátech pro doplňovací volby zatím nerozhodly. Za ODS by mohl do souboje jít kladenský primátor Dan Jiránek. Kromě Dienstbiera mladšího někteří soc. dem. mluví o prvním náměstkovi kladenského primátora Zdeňku Syblíkovi.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Jiří Dienstbier

Reklama

Výběr článků

Načítám