Hlavní obsah

Na Silvestra v Praze posílí hromadná doprava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Konec starého roku budou jako obvykle provázet bujaré oslavy, které se protáhnou až do rána roku nového. S tím počítá i pražský dopravní podnik, který chystá posílení městské hromadné dopravy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Metro pojede o silvestrovské noci s tradičním víkendovým prodloužením.

Článek

Autobusy, tramvaje a metro pojedou poslední den v roce podle jízdního řádu, který jinak funguje o prázdninových pátcích. Cestující metrem mohou počítat se standardním víkendovým prodloužením, takže poslední vůz vyjede přibližně hodinu po půlnoci.

Se zvýšenou kapacitou se počítá u nočních tramvajových linek, které pojedou v patnáctiminutových intervalech. Posílení se dočká i noční autobusová doprava, jejíž vozy budou jezdit ve čtvrthodinových nebo půlhodinových intervalech.

Provoz vlaků Pražské integrované dopravy bude až na výjimky na Silvestra končit přibližně v 19 hodin. Prodloužen bude pouze na třech linkách: v úsecích Praha Masarykovo nádraží - Český Brod, Praha Hlavní nádraží - Radotín a Praha Hlavní nádraží - Strančice pojedou do 22:00 s intervaly 60 minut.

Největší silvestrovské oslavy očekává policie v okolí Václavského náměstí. Dopředu už tak varovala, že v případě nepříznivé bezpečnostní situace bude muset v této oblasti omezit tramvajový provoz.

Na Nový rok pojedou všechny spoje MHD podle nedělních jízdních řádů.

Reklama

Výběr článků

Načítám