Hlavní obsah

Špidla bude placeným rádcem šéfa Senátu

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý eurokomisař Vladimír Špidla se od Nového roku stane placeným externím poradcem šéfa Senátu Milana Štěcha (oba ČSSD). Špidla bude mít v hledáčku sociální politiku i ve vztahu k té hospodářské, a také evropské záležitosti.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladimír Špidla (ČSSD)

Článek

„Bude externím poradcem,“ řekl v úterý Štěch na dotaz Práva. „Chceme využít jeho zkušeností,“ doplnil. Zdůraznil, že poradce měl i jeho předchůdce ve funkci šéfa horní komory Přemysl Sobotka (ODS).

Měsíční finanční ohodnocení Špidly nebude podle Štěcha nikterak vysoké. „Odměna bude symbolická, bude to kolem minimální mzdy,“ prozradil předseda Senátu. Minimální mzda činí pro letošek osmi tisíc korun.

Kromě udělování rad v oblasti sociální a hospodářské politiky a EU se bude Špidla podílet na pořádání konferencí v Senátu, které zde nové vedení chystá. „Budeme pořádat řadu konferencí,“ prozradil Štěch s tím, že Špidla bude zajišťovat na konference zajímavé osobnosti.

Špidla letos kandidoval v podzimních volbách do Senátu na Českokrumlovsku, probojoval se do druhého kola. V tom ale podlehl svému soupeři Tomáši Jirsovi z ODS.

Reklama

Výběr článků

Načítám