Hlavní obsah

Mariánské Radčice čekají nové volby, ty říjnové prý byly zmanipulované

Právo, Šárka Tonarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariánské Radčice

Ani do ustavující schůze nevydržely novým zastupitelům v obci Mariánské Radčice na Mostecku jejich mandáty. Tři ze sedmi zvolených se je totiž rozhodli složit. Tím počet potenciálních zastupitelů spadl pod zákonnou hranici pěti lidí a musí se volit znovu. Nové volby chtějí komunisté. Podle starostky Vlasty Tůmové (KSČM) totiž byly ty říjnové zmanipulované.

Článek

Z manipulace s hlasy viní komunisté ODS. Její lidé získali letos tři křesla, tedy o dvě více než v roce 2006. „Někomu se prostě nelíbí volební výsledek, a tak se rozhodl vynutit si nové volby,“ reagoval na obvinění předseda místní organizace ODS Anton Stehlík.

Hlasy podle něj dostali občanští demokraté proto, že jako jediní nabídli volební program. „Udělali jsme kampaň, to v obci není zvykem. A neupláceli jsme. Pokud někdo něco takového dělal za našimi zády, pak ať to vyšetří policie,“ dodal. Nové volby jsou podle něj mrhání časem i státními penězi. „Pokud to dopadne stejně, co budou dělat? Zase složí mandáty?“pokrčil rameny.

V roce 2006 získali komunisté v obci 76 procent hlasů a šest ze sedmi křesel. Letos měli podporu necelých 46 procent voličů a tři mandáty, stejně jako ODS. Poslední místo zbylo na ČSSD, která v minulém volebním období neměla na radnici zastoupení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám