Hlavní obsah

S teplotami kolem 20 stupňů je za pár dnů konec, zbytek září proprší

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dlouhodobá předpověď, kterou v pondělí vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), slibuje od konce tohoto týdne až do konce září deštivé počasí. Do poloviny října by následně mělo být spíše polojasno.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Slunečné počasí beze srážek vydrží podle meteorologů do čtvrtka.

Článek

Říjen bude podle předpovědi také poměrně chladný a připravit se musíme i na ranní mlhy a nízkou oblačnost.

Nynější teploty, kdy se odpoledne šplhá rtuť teploměru k 20 stupňům Celsia, by měly zanedlouho skončit.

Nejtepleji by mělo být ve čtvrtek, poté bude následovat ochlazení doprovázené četnými srážkami.

Po celý tento týden by měla převládat skoro jasná obloha, jen po ránu se mohou vyskytovat ojedinělé mlhy. Kolem víkendu se začnou houfovat mračna, počítat je třeba s deštěm nebo přeháňkami. Poté ale začne srážek postupně ubývat a vyjasňovat se, v závěru září bude opět skoro jasno.

V nejbližších dnech ještě teploty vystoupají v maximech i na 24 stupňů Celsia, pak to ale půjde z kopce. Koncem měsíce se očekávají průměrné nejvyšší teploty 15 stupňů a nejnižší kolem bodu mrazu.

Prvních deset dní října by se mělo nést v trendu polojasné oblohy, který jen občas naruší přechodná oblačnost s deštěm a přeháňkami, předpokládají se i ranní mlhy. Nejnižší noční teploty budou kolísat mezi třemi a devíti stupni, nejvyšší denní mezi 13 a 19 stupni Celsia.

Podobné počasí, ovšem mnohem chladnější, by mělo pokračovat i po celou druhou říjnovou dekádu. Obloha bude polojasná až oblačná, místy se vyskytnou přeháňky či deště. Ranní mlhy může vystřídat nízká oblačnost.

Nejnižší noční teploty se očekávají mezi jedním a sedmi stupni Celsia, za jasných nocí je však třeba připravit se i na mrazy, kdy rtuti teploměrů mohou spadnout i dva stupně pod nulu. Denní maxima se pak budou pohybovat kolem osmi až 14 stupni Celsia, mlhy či nízká oblačnost mohou ale srazit teploty na pět stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám