Hlavní obsah

Pražský arcibiskup požehnal policejním motorkám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský arcibiskup Dominik Duka požehnal v sobotu z balkónu Pražského arcibiskupství osmdesáti motorkám členů evropského policejního motorkářského srazu Blue Knights (Modří rytíři). Udělal to podle jeho slov proto, aby bylo méně mrtvých na silnicích.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Pražský arcibiskup Dominik Duka mezi členy evropského policejního motorkářského klubu.

Článek

Potom sešel dolů z balkónu a potřásl si s motorkáři rukou. Jízdu na motocyklu si ale nevyzkoušel. "Čtyřicet let jsem na tom neseděl, asi bych to už neuměl ovládat," svěřil se arcibiskup.

Letěl i ve stíhačce 

Duka se před pár týdny na letecké show  v Hradci Králové odvážil proletět v kokpitu vojenské stíhačky.

Po setkání s arcibiskupem motorkáři odjeli na Staroměstské náměstí, kde předali 30 tisíc korun a hračky pro děti, které mse léčí na onkologickém oddělení motolské nemocnice.

Blue Knights byl založen v roce 1974 ve Spojených státech a teď má ve 29 zemích přes 20 000 členů. Česká pobočka vznikla v roce 2008. Klub sdružuje policisty, kteří jsou v aktivní službě i ve výslužbě a chovají lásku k motocyklům.

Sraz rytířů se v Česku koná poprvé a dorazily na něj posádky z Čech, Rakouska, Nizozemska, Chorvatska, Německa a Belgie.

Reklama

Výběr článků

Načítám