Hlavní obsah

Exministr obrany Barták bude dělat náměstka Kalouskovi

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) jmenoval v pondělí svým náměstkem bývalého ministra obrany Martina Bartáka (ODS). Bude mít na starosti veřejnosprávní kontrola, audit prostředků z fondů Evropské unie a finanční analytický útvar ministerstva financí. Ministerstvo o tom v pondělí informovalo v tiskové zprávě.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Barták ještě coby ministr obrany

Článek

„Jsem rád, že jsem do týmu získal zkušeného a kompetentního administrátora, který navíc splňuje nezbytnou podmínku pro řízení svěřených odborů – je prověřen na stupeň Tajné“, prohlásil Kalousek.

Barták ve funkci nahradí Jana Málka, kterého Kalousek odvolal minulý pátek s poukazem na to, že je lidovec a KDU-ČSL se nedostala ve volbách do Sněmovny. "Takže pan Málek těžko může dál zastávat funkci náměstka, protože to bylo politické obsazení," uvedl už dříve Kalousek.

Původně se s Bartákem počítalo na post náměstka ministra vnitra pro mezinárodní vztahy. Ministr Radek John (VV) však tuto funkci zrušil kvůli úsporám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám