Hlavní obsah

Většina voličů ČSSD souhlasí s Paroubkovým odchodem

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadpoloviční většina lidí, kteří v květnových volbách dali svůj hlas ČSSD, se dívá na odchod Jiřího Paroubka z čela strany s ohledem na nepříznivý výsledek voleb s pochopením. Celkově s jeho rozhodnutím souhlasí více než 70 procent populace. Velká část lidí hodnotí pozitivně také odchod ostatních lídrů neúspěšných stran.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Paroubek s manželkou, v pozadí Bohuslav Sobotka.

Článek

Paroubkovu rezignaci na post šéfa nejsilnější levicové strany hodnotí pozitivně 52 procent lidí, kteří hlasovali pro ČSSD, uvedl ve čtvrtek průzkum agentury STEM. Zhruba třetina voličů soc. dem. s jeho odstoupením nesouhlasila a dalších 14 procent na to neměla jasný názor.

Odpovědi voličů ČSSD na otázku, jak se odchod Jiřího Paroubka z funkce předsedy odrazí na osudu strany:
Výrazně ztratíMírně ztratíMírně získáVýrazně získá
19 %29 %35 %17 %

Téměř tři čtvrtiny všech dotázaných navíc očekává, že tím strana posílí. Stejný názor pak sdílí opět 52 procent voličů ČSSD.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ukončení kariéry Cyrila Svobody na špici KDU-ČSL uznalo za správné 67 procent respondentů průzkumu. Nesouhlas s tím vyslovilo 11 procent dotázaných.

Souhlasíte s rezignací těchto politiků? (v procentech)
AnoSpíše anoMožnáSpíše neNe
Jiřího Paroubka49221496
Cyrila Svobody37302283
Ondřeje Lišky253025155
Miloše Zemana262723177

Odstoupení nyní již bývalého předsedy Strany zelených Ondřeje Lišky pak vnímá pozitivně 55 procent. Vyhraněný názor na to neměla čtvrtina a nesouhlas vyjádřila pětina respondentů.

S odchodem Miloše Zemana z výsluní Strany práv občanů - zemanovců nesouhlasilo nejvíce respondentů, a to necelá čtvrtina. Přesto nadpoloviční většina - 53 procent - s rozhodnutím Zemana souhlasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám