Hlavní obsah

Topolánek uvítal možnost vzniku reformní vlády

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Expremiér a bývalý předseda ODS Mirek Topolánek uvítal, že díky výsledku voleb vznikl potenciál pro sestavení reformní středopravicové vlády. O složení takového kabinetu se dohadují právě občanští demokraté, TOP 09 a Věci veřejné (VV).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mirek Topolánek

Článek

„Jsem rád, že vznikl potenciál pro reformní středopravicovou vládu. Je to dobrý signál, vítám to,“ komentoval v pondělí pro Právo Topolánek výsledek voleb.

Exšéf občanských demokratů si po odchodu z politiky zařídil živnostenský list. Nyní zvažuje, kterým směrem se bude dál jeho kariéra ubírat. Topolánkova politická dráha skončila na začátku dubna vynuceným odchodem z čela ODS.

Dlouholetý rival Jiří Paroubek politicky přežil Topolánka pouze o necelé dva měsíce. Pár dní před volbami do Sněmovny Paroubek, po jejich nedávné schůzce, prohlašoval, že pokud bude premiérem, nabídne Topolánkovi spolupráci, což bývalý šéf ODS odmítl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám