Hlavní obsah

Tvrdík: za výhrůžkami vůči ČSSD stojí kriminální živly

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vyhrožování a sledování členů soc. dem. v Ústeckém kraji není jen záležitostí tohoto regionu, ale k podobným praktikám dochází i v Praze. Právu to sdělil ve středu volební manažer soc. dem. Jaroslav Tvrdík, podle něhož za vším stojí skupiny propojené s organizovaným zločinem, nikoli lidé z ČSSD.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jaroslav Tvrdík na tiskové konferenci

Článek

Tvrdík sice uznal, že jistá řevnivost mezi členy soc. dem. v regionu být může, podle něj však za výhrůžkami stojí kriminální živly.

Ty prý působí i v hlavním městě a kvůli tomu také Tvrdík podal začátkem měsíce trestní oznámení na neznámého pachatele

Vyfotografovali jsme vozidla a registrační značky a identifikovali jsme jednu z osob, která se zde pohybovala
Jaroslav Tvrdík

„I mně se stalo, že neznámí muži mě pronásledovali na jednáních či viditelným způsobem sledovali mé vozidlo z bydliště do pracoviště. Takovouto zastrašovací taktiku uplatňují k Lidovému domu jako takovému, nejenom k mé osobě,“ řekl Tvrdík. Podle něj šlo o tři automobily a tým šesti až deseti lidí.

„Vyfotografovali jsme vozidla a registrační značky a identifikovali jsme jednu z osob, která se zde pohybovala,“ uvedl Tvrdík. Dodal, že dotyčný byl odsouzen za řadu deliktů a pracoval pro zavražděného podnikatele Mrázka.

Podle Tvrdíka registrační značky pocházejí z Ústecka, z čehož lze dedukovat, že jde o podobný tým, který má na svědomí zastrašování členů na severu Čech.

„Náš zájem došetřit pachatele a případně ho chytit při činu je dnes podřazen tomu, aby nevznikal dojem, že si ČSSD v Ústeckém kraji takto vyřizuje účty,“ uvedl jako důvod, proč se soc. dem. případ rozhodla medializovat.

„Jestliže někdo sloužil u Mrázka, tak bych objednávku této činnosti hledal někde u skupin, které chtějí poškodit soc. dem., což je zjevně v zájmu uprchlých podnikatelů Tomáše Pitra či Radovana Krejčíře,“ podotkl Tvrdík.

Podle něho lze působení kriminálních struktur vůči ČSSD od roku 2006 doložit – například pokus o uplacení poslance Pavla Ploce, kdy člen Pitrovy ochranky byl kvůli tomu pravomocně odsouzen.

Reklama

Výběr článků

Načítám