Hlavní obsah

Řidiči v Praze nově přikázanou padesátku většinou dodržují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rychlost snížená na několika místech v Praze ze 70 km/h na 50 km/h mnohé řidiče na konci roku zaskočila. Nicméně přestože je na některých místech značka o přikázané rychlosti schovaná mezi reklamami a jinými dopravními značkami, test ukázal, že řidiči v drtivé většině rychlost dodržují.

Článek

Televizní štáb Novinek sledoval společně s policejní hlídkou provoz na Nuselském mostě z pěší lávky u Kongresového centra. Ze stovek aut pouze několik překročilo za půl hodiny předepsanou rychlost.

Někteří řidiči podle policistů jezdí zřejmě ze zvyku rychlostí do 70 km/h. I dříve se však našlo jen několik řidičů, kteří překračovali v tomto místě donedávna povolenou rychlost 70 km/h.

Úseky, kde je naplánováno snížení rychlosti
uliceúsek
5. květnaJižní spojka - Boženy Němcové
CínoveckáKostelecká - Veselská
Jižní spojkaVrbova - Chodovská
Jižní spojkaBarrandovský most - Vrbova
SpořilovskáBrněnská - Jižní spojka
LipskáZa Teplárnou - Evropská

Snížení rychlosti se týká například severojižní magistrály od Jižní spojky po ulici Boženy Němcové. Na celém úseku hlavní tepny z centra a do centra města platí dosud rychlost 70 km/hod.

Magistrát snížení rychlosti na některých silnicích oznámil v září. Důvodem je snížení hluku. Tím trpí především lidé žijící v okolí velkých silnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám