Hlavní obsah

Na zasněžených silnicích pohořely i sypače

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Ranní nadílka sněhu, která zasáhla celé území České republiky, si opět vyžádala desítky nehod. Nejvážnější se stala na brněnské dálnici D1, kde na 190. kilometru havarovalo v řetězové srážce několik vozidel, která dálnici zablokovala. Dvě kuriózní nehody postihly i těžkou techniku určenou k odklízení sněhu.

Článek

Husté sněžení způsobilo po ránu v Brně větší problémy a zácpy na křižovatkách. Policisté zaznamenali po ránu 18 dopravních nehod se dvěmi zraněnými. Před 7. hodinou navíc v Brně - Židenicích vzplál sypač, který museli uhasit hasiči. Škoda byla odhadnutá za 70 tisíc korun.

Smůlu měl i řidič sypače v západních Čechách, kterému se ráno při protahování silnice mezi Přešticemi a Blovicemi na Plzeňskuvzpříčila radlice. Podle policie se při jízdě uvolnila, zapříčila se a vozidlo se převrátilo na bok. Zaklíněného řidiče, který si při nehodě zlomil nohu, museli vyprostit hasiči.

V Jeseníkách pozor na sněhové jazyky

Silnice na Šumpersku pokryla ráno vrstva sněhu, se kterou bojují silničáři. Všechny vozovky jsou sjízdné jak na Šumpersku, tak i v celém Olomouckém kraji. Na Jesenicku si musejí dát řidiči pozor na sněhové jazyky, které na mnoha místech vytváří silný nárazový vítr.

Sněhové jazyky se tvoří na jesenické straně Červenohorského sedla, u Vápenné, Supíkovic, v okolí Rejvízu a Videl. Na Prostějovsku, Přerovsku a Olomoucku jsou silnice většinou holé a mokré, ve vyšších polohách leží slabý poprašek sněhu, krytý posypem.

Silničáři na Liberecku zvažují, že vyhlásí kalamitu

Silničáři v Libereckém kraji zvažují, že vyhlásí na silnicích kalamitní stav. V celém kraji od nedělního večera sněží a napadlo místy až 20 centimetrů sněhu. "V terénu máme veškerou dostupnou techniku a stejně se nám nedaří silnice vyčistit, protože stále hustě sněží," řekl ČTK Jiří Vronský z krajské správy silnic.

Radí proto motoristům, pokud to není nutné, aby vůbec nevyjížděli. Silnice první třídy jsou podle Vronského upravené a stále se protahují, přesto na nich leží vrstva rozbředlého sněhu. Podle libereckého dispečinku mají silničáři velké problémy udržet sjízdnou i frekventovanou komunikaci z Liberce na Prahu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám