Hlavní obsah

Počet obětí prasečí chřipky v ČR se zřejmě zvýšil na 10

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín
Aktualizováno

V Jičíně zemřel v pondělí muž na selhání srdce, zřejmě v souvislosti s takzvanou prasečí chřipkou. Pokud testy virus potvrdí, bude to desátá oběť v ČR.

Foto: Viktor Gurniak, Reuters

Nakažení chřipkou (Ilustrační foto)

Článek

Podle mluvčího Královéhradeckého kraje Imricha Gioszegyho šlo o třicetiletého muže, který byl v pátek hospitalizován se zápalem plic. Podle nepotvrzených zpráv nemocný pravděpodobně podcenil nástup nemoci před více než týdnem.

Jeho stav se podařilo lékařům stabilizovat, ale během soboty se rapidně zhoršil. V pondělí ráno nastala zástava srdce. Lékaři dál bojovali o pacientův život, nakonec však během poledne muž zemřel. Vzorky jeho krve byly poslány do Národní referenční laboratoře, která během tří dnů určí, zda byl muž nakažen virem H1N1, který vyvolává prasečí chřipku.

Pokud tento předpoklad testy potvrdí, půjde již o desátou oběť nové pandemické chřipky, která se rychle rozšířila po celém světě.

V Opavě o víkendu zemřela na komplikace spojené s virem prasečí chřipky studentka druhého ročníku vysoké školy. Od mládí trpěla vážným onemocněním nervů a svalstva. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám