Hlavní obsah

Ministryně Kovářová zkolabovala ve Sněmovně

Právo, Novinky, ČTK, ada, nig, vm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová ve čtvrtek dopoledne zkolabovala při schůzi Poslanecké sněmovny. Důvody kolapsu nejsou zatím známy. Jednání poslanců o státním rozpočtu bylo přerušeno a po deseti minutách opět obnoveno. Ministryně je již v pořádku.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová

Článek

U řečnického pultu právě hovořil poslanec a místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Předsedající Miloslav Vlček hned schůzi přerušil. Zároveň vyzýval přítomného kameramana, aby situaci nenatáčel. Požádal ochranku, aby natáčení znemožnila.

Kovářová byla kolegy odvedena do kanceláře předsedy Vlčka. První pomoc jí dával poslanec ODS a zároveň lékař Boris Šťastný a stínový ministr zdravotnictví ČSSD David Rath.

"Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová měla dnes v Poslanecké sněmovně zdravotní indispozici způsobenou virózou, teplotou a vyčerpáním organismu. Nyní je její stav již stabilizovaný a lékař doporučil klid na lůžku. Paní ministryni bude v době její nepřítomnosti zastupovat 1. náměstek Marek Görges," uvedla ve vyjádření tisková mluvčí ministerstva spravedlnosti Jitka Zinke.

"Není to nic vážného. Drobný kolaps," řekl Právu Šťastný, který se jako první ministryně ujal. Podle něj jde o možné příznaky chřipky. Organismu podle něj neprospělo ani to, že se ministryně po ránu nenasnídala. 

Poslanci se brzy poté vrátili k projednávání státního rozpočtu. Slova se opět ujal Bohuslav Sobotka. Vlček při obnovení jednání oznámil, že ministryně je v pořádku a je v péči sněmovního lékaře, kterého nechal přivolat.

V únoru 2004 přijeli záchranáři pro tehdejšího premiéra Vladimíra Špidlu (ČSSD), který při zasedání poslaneckého klubu sociálních demokratů na chvíli ztratil vědomí. Předloni v březnu si v předsálí sněmovního sálu poranil nohu ředitel Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Miloslav Vaněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám