Hlavní obsah

ODS na Českobudějovicku se nelíbí kroky Topolánka, chce volební kongres

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

ODS na Českobudějovicku chce aby listopadový kongres občanských demokratů, který proběhne 21. – 22. listopadu v Praze byl volební. Rada oblastního sdružení, které je nejsilnější na jihu Čech, v pondělí večer vyzvala výkonnou radu ODS aby k tomu učinila potřebné kroky.

Foto: Petr Horník, Právo

Mirek Topolánek

Článek

„Předseda strany Mirek Topolánek se opakovaně vyjádřil, že chce na podzimním kongresu ODS získat silný mandát ke sjednocení strany a k jejímu vedení do nejbližších parlamentních voleb. Ten může ovšem vzniknout jen na kongresu volebním,“ řekl Právu po jednání českobudějovické oblastní rady její předseda Břetislav Kábele.

Připustil, že důvodem jasně formulovaného požadavku jsou sílící hlasy členské základny na poslední politické kroky předsedy Topolánka. Objevuje se v nich kritika především za to, že složil bez předchozí diskuse ve výkonné radě poslanecký mandát. Jak Právu potvrdil jeden z členů oblastní rady, někteří členové jsou přesvědčeni, že předseda svým krokem poškodil zájmy strany a její pozici nejen v dolní komoře Parlamentu.

„Mezi členy, a to nejen na Českobudějovicku, sílí i přesvědčení, že ODS se v současné době potýká s nejasnou politickou koncepcí a řada kroků vedení strany dlouhodobě probíhá bez jakékoli konzultace s vedením regionálních sdružení,“ uvedl zdroj. O tom, že Topolánek ztrácí u jihočeské ODS stále více důvěru svědčí i fakt, že před nedávnem rezignoval na post předsedy vlivného místního sdružení Nové Hrady Ludvík Lošek, který právě mezi důvody odstoupení uvedl nejasnou politickou koncepci a malou vazbu vedení ODS na regiony.

Reklama

Výběr článků

Načítám