Hlavní obsah

Agresivní bitkaře z řad příznivců ČSSD policie dosud neobvinila

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

I dva dny po incidentu na náměstí Svobody mohou být rváči z tábora příznivců sociální demokracie v Brně v klidu. Policie dosud žádného neobvinila a dál vyšetřuje pouze tři vrhače vajec kvůli výtržnictví.

Článek

„Zatím stále vyhodnocujeme několik hodin záběrů, které jsme na místě pondělního mítinku ČSSD pořídili. V jednom konkrétním případě jsme však zahájili již úkony v trestním řízení pro podezření z trestného činu výtržnictví zatím na neznámého pachatele,“ sdělila Právu mluvčí policie Andrea Procházková. [celá zpráva]

Jméno jednoho z agresivních útočníků, který se objevil na fotografiích i záběrech kamer v okamžiku, kdy prokazatelně udeřil mladíka, který hlasitě nesouhlasil s řečníky na pódiu, přitom policie díky Právu již zná.

„Zatím jsme ho nekontaktovali, ovšem na případu se pracuje,“ doplnil policista Bohumil Malášek, který vysvětlil, že fráze „zahájení úkonů v trestním řízení“ představuje určitý policejní postup do kterého patří založení spisu, získávání informací o podezřelé osobě a další kroky, na jejímž konci je konkrétní obvinění.

Reklama

Související články

Vrhačům vajec hrozí dva roky vězení

Až dva roky vězení mohou dostat dva mladíci ve věku 18 a 22 let, které policie zadržela na mítinku ČSSD v Brně kvůli hodu vejcem. Třetímu podobně obviněnému 16...

Výběr článků

Načítám