Hlavní obsah

Dienstbier odmítá, že by dlužil peníze za kampaň

Právo, Lukáš Bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senátor Jiří Dienstbier, který se do horní komory dostal loni coby nezávislý za ČSSD, se v těchto dnech pře s představiteli bývalé Liberální reformní strany (LiRA) o financování své tehdejší kampaně. Liberalové.cz, kteří jsou pokračovateli LiRA tvrdí, že se Dienstbier obohatil o 155 tisíc korun. Senátor, který čelí trestnímu oznámení, nařčení odmítá a uvažuje, že se bude bránit soudně.

Foto: Petr Horník, Právo

Senátor Jiří Dienstbier

Článek

Strana Liberálové.cz na vás podala trestní oznámení. Jak to podle vás je?

Ať nelžou. Já jsem jim nabízel 150 tisíc plus výdaje za benzín za to, co dělali v kampani. Necelých padesát tisíc, asi 48 nebo 49, už dostali před tím za zaplacený inzerát v Kladenském deníku přesto, že si jeho text a grafickou úpravu změnili v rozporu s mými požadavky a tajili to přede mnou do poslední chvíle. Milan Hamerský se na kampani částečně podílel, Pavel Weiss jako šofér na jaře a od léta jsem ho neviděl. Tak co mluví o volebním týmu?

Hamerský však tvrdí, že odvedl v kampani největší fyzickou práci.

Největší práci odvedla moje žena Jiřina, která byla manažerkou kampaně, protože Milan Hamerský byl hned na začátku odmítnut volebním štábem kvůli tomu, že byl v podezření, že zneužil nějaké informace ze štábu. V každém případě nedělali to, k čemu se zavázali, to znamená podnikat vše pro úspěch kampaně, protože to ani dělat nemohli. Na to neměli. Sto tisíc korun také nevložili na žádné konto, a pokud utráceli nějaké peníze, aniž to měli ode mě schválené, tak to je jejich věc.

Oni tvrdí, že mají na odeslané částky doklady.

Můj syn jako právník při jednání po Pavlu Weissovi chtěl, aby přinesl nějaké potvrzení, a on žádné nepřinesl. Takže akorát vím, že mi chtěli nechat schválit 70 tisíc na monitoring z internetu, ale to jsem jim neschválil, protože jsem si to zaprvé neobjednal, a za druhé, protože měli kancelář v Senátu, měli ten monitoring zadarmo. Oni mě tím jenom potvrdili, že jsou naprosto neseriózní. Chtěl jsem k nim být slušný, takže jsem o tom nikde nemluvil, ale jestli chtějí toto, tak si budou postupně vynucovat, abychom je v tom vymáchali na plné pecky. Jestli chtějí takhle pokračovat, budu nucen sám podat trestní oznámení na křivé obvinění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám